В Одесі захопили суддів, які розглядали справу трагедії 2 травня

Сьогодні в Одесі суд розглядав можливість звільнення під заставу обвинувачуваних у загибелі людей 2 травня 2014 року. Обурена громадськість заблокувала суд і домоглася самовідводу суддів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу нардепа Ігоря Мосійчука.

"Обурена громадськість Одеси, в тому числі і бійці добробратів, ввірвалися в Малиновський райсуд, захопили будівлі та примусили 3-х суддів, які ухвалювали рішення про звільнення сепаратистів, написати заяви про звільнення за власним бажанням", - зазначається у повідомленні у Facebook.

За інформацією прес-служби Мосійчука, інцидент стався після того, як судді Малиновського районного суду Одеси вирішили випустити під заставу обвинувачуваних у трагічіних подіях 2 травня 2014 року.

Як повідомляє місцеве видання 048.ua, о 13:00 в залі суду почалася бійка. Активісти заявили, що розпочала її поліція. Представники громадськості оголосили мобілізацію по всьому місту до будівлі Малиновського суду на вулиці Стуса, 1.

Під будівлю суду привезли поліцейських у спецобладнанні, кабінет суддів був заблокований, спроби поліції були безуспішними. Після того, як до залу прорвалися представники громадськості у спецобладнанні, міліція не втручалася у діалог, - зазначається на сайті.

"Ми звідси не підемо, поки не проведемо реформу судової системи в окремо взятому суді!", - заявив лідер "Правого сектора" Сергій Стерненко.

"На разі громадські активісти з Малиновського райсуду вирушили на штурм Апеляційного суду міста Одеси", - зазначають у Мосійчука. Там о 15:00 повинні поновитися слухання щодо скасування винесеного раніше рішення про можливість виходу на свободу під заставу організаторам трагедії 2 травня 2014 в Одесі.