Затриманий на хабарі прокурор - родич Ківалова, - Геращенко

Народний депутат Антон Геращенко повідомив, що затриманий у понеділок на гарячому прокурор Подільського району столиці є родичем екс-голови ЦВК Сергія Ківалова

Про це він написав у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Після сьогоднішнього затримання родича Сергія Ківалова, колишнього прокурора Шевченківського району Києва Сергія Нечипоренка на хабарі в 150 тис. доларів, ця справа може стати ще одним з лакмусових папірців для перевірки на міцність української правоохоронної системи, після справи "діамантових прокурорів", - пише Геращенко.

За його словами, родич Сергія Ківалова був "недоторканним для правоохоронної та судової системи". 

"Це був небожитель, вершитель доль! А зараз він лежить мордою на асфальті!", - каже радник міністра внутрішніх справ.

Геращенко додає, що символічним є те, що затримання цієї людини відбулося в день другої річниці силового розгону студентського Майдану, що "послужив одним з детонаторів Революції Гідності, яка стерла з лиця землі режим Януковича".

Народний депутат вважає, що важливо щоб тепер у прокурорів і слідчих, і їхніх начальників "вистачило сил і бажання проявити принциповість і довести цю справу до суду".

"А ми їм у цьому допоможемо!", - стверджує Геращенко.

Радник Авакова каже, що Ківалов бреше, коли заперечує родинний зв'язок з Нечипоренком.

"Вся кар'єра Сергія Нечипоренка проходила під патронатом Сергія Ківалова, зважаючи на їхні близькі родинні стосунки", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні, 30 листопада, у Києві на хабарі в $150 тис. погоріли екс-прокурор та заступник прокурора Подільського району.