Байопик про Хемінгвея став першим за 56 років кубинським фільмом Голлівуду

5 грудня відбудеться світова прем'єра байопику про Ернеста Хемінгуея "Папа". Картина демонструватиметься в рамках 37-го Міжнародного фестивалю нового кіно Латинської Америки (Куба)

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Variety.

Стрічка розповідатиме про перебування Хемінгуея у Гавані. Її знято за мотивами автобіографічного сценарію журналіста Денна Барта Петіклера, в якій він розповідає про своє товаришування з легендарним письменником.

"Папа" став першим голлівудським фільмом, знятим на Кубі після революції 1959 року. За словами творців стрічки, їм удалося заощадити великі суми на декораціях, автомобілях і костюмах. Адже колорит Острову Свободи протягом десятиліть лишається практично незмінним.

Режисером картини виступив Боб Ярі, на рахунку якого більше 50 продюсерських проектів (“Ілюзіоніст”, “Розмальована вуаль”). “Був особливий шарм у тому, що місця, де жив сам Хемінгуей, де він тримав свій човен і зустрічався з друзями, геть не змінилися. І ми мали можливість працювати з максимально достовірними декораціями”, - згадує Ярі.

Ключові ролі у байопику виконали Джованні Рібізі, Джеймс Римар, Джоелі Ричардсон та онука самого письменника Меріел Хемінгуей.