ФІФА не хоче боротися з "рабами" ЧС-2022

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) не сприяє вирішенню проблеми трудових мігрантів у Катарі, де в відбудеться чемпіонат світу-2022

Про це заявив науковий співробітник некомерційної організації Amnesty International Мустафа Кадрі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"За п'ять років з дня оголошення Катару місцем проведення чемпіонату світу проблема трудових мігрантів не вирішилася. Влада країни зробила дуже мало для того, щоб виправити становище. Якщо ситуація не зміниться, футбольні вболівальники не зможуть комфортно почуватися в Катарі, усвідомлюючи, що користуються горем людей. ФІФА знає про те, що відбувається тут, але не сприяє вирішенню проблем. Їхні чиновники повинні донести до влади та бізнесменів Катару, що свято на чемпіонаті світу не може створюватися шляхом експлуатації людей", - сказав Кадрі.

Згідно з даними Amnesty International, майже два мільйони мігрантів на території Катару працюють з порушенням трудового законодавства. Їх використовують у тому числі і для побудови об'єктів до ЧС-2022.