Фізіогноміст розповів, як виявити терориста у натовпі

Фізіогноміст Леонід Золін у ток-шоу "Шустрова.Live" на Еспресо.TV розповів про те, як за зовнішними характеристиками виявити у натовпі терориста

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Це не так просто, непросте завдання. Особливо для людей не підготовлених. Терористів-професіоналів так взагалі не виявити. Вони ж максимально роблять так, щоб цього не було видно, чутно. Інша справа, що є люди, які можуть це робити як жертву - самогубці, шахіди. Цих людей можна спробувати виявити. Є люди з нестабільною психікою, людина знаходиться в стані стресу, пригноблений, але в нього заклали якусь ідею фанатичну і дали в руки зброю", - розповідає Леонід Золін.

За його словами, ця людина є дуже небезпечною.

"Ось цей терористичний акт явний. Або терорист мимоволі. Людина сам дійшов до такого стану і пішов у маси. Професіоналів ж - не виявити, як і професійних розвідників", - зазначив фізіогноміст.

В метро, розповідає Золін, ​​дуже складно виявити терориста.

"Він знаходиться весь час у русі. Найчастіше з'являється якась хвилинка, або ситуація, коли ви поруч опиняєтеся, людину бачите, або він щось вас запитує, ви на нього дивитеся, тут ви зможете його виявити", - стверджує фахівець.

І детально розповідає, як зрозуміти, що це терорист.

"Перше - потрібно дивитися на поведінку. Тобто - блукаючий погляд, людина не хоче, щоб бачили його очі, він максимально закривається або людина метушиться, робить незрозумілі рухи, що не відповідають сьогоднішньому моменту, ставить питання, здавалося б людина в цій ситуації, місці не може це питати, ви тоді собі відразу це враховуєте. Найголовніше - уважність. Тому що ніхто не зможе крім суду сказати, що ця людина злочинець. Але головне - вчасно побачити", - наголошує Золін.

Важливо також враховувати особливості зовнішнього вигляду.

"Тепер з приводу ознак - чи є людині що приховувати, наскільки він пригнічений. Тобто: глибоко посаджені очі, повіки, що нависають, низько посаджені брови, витягнуте, трапецієвидне обличчя, тонкі або ламані тонкі губи, тому що людина всередині все стримує в собі. Трапеція в обличчі - це принциповість, цілеспрямованість у його діях. Це може бути два варіанти: скошене підборіддя і виступаюча передня частина. Тобто людина хоче довести соціально, що він значимий, але його не приймають в діях. І ось тут фанатизм включається. Якщо ви стикаєтеся десь з людиною - людиною з високою підборіддям - в зіткненні з цією людиною, він стає небезпечним", - розповів Леонід Золін.