Фотофакт: Тисячі метеликів прилетіли на щорічну зимівлю в Мексику

Метелики монархи пролітають 4800 км до Мексики в місто Ангангео, де ці фантастичні комахи перечікують зиму

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Метелик монарх може здійснювати міграційні перельоти на тисячі кілометрів, точно досягаючи місця, які раніше ніколи не бачив. Наприкінці листопада щороку розпочинаються їхні міграції. 

Комахи долають 4800 км, прилітаючи з Північної Америки та Шотландії, що є фантастичним подвигом для цих істот. Вони летять не тільки на те ж саме місце, куди мігрували їхні предки, але й дуже часто прилітають на те ж саме дерево.

Метелик монарх важить пів граму, а його довжина становить 4 см.

Метелик монарх може летіти при спокійному вітрі зі швидкістю близько 50 кілометрів на годину, і значно швидше при попутному вітрі. Зазвичай ці метелики переміщаються низько над землею, однак вони були виявлені і на висоті 3500 м.

Відомо, що ці комахи здатні пролітати більш ніж 600 км над водою без зупинки протягом 16 годин. Переліт відстані в 5000 кілометрів займає від восьми до десяти тижнів, причому летять вони тільки в денний час.

Досі ніхто з учених не може дати точної відповіді на питання, як їм це вдається. Вважається, що в їхній голові і в грудній області знаходиться магнітний матеріал, що допомагає їм використовувати магнітне поле Землі.