Скандал: Син російського генпрокурора Чайки збудував розкішний готель за награбовані гроші

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального розповів, як син російського генпрокурора Юрія Чайки став власником розкішного готелю Pomegranate в Греції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

Як пише у своєму блозі Олексій Навальний, десь півтора роки тому він з колегами дізнався, що в Артема Чайки є дорогий готель в Греції.

Розслідування показало, що готель дуже дорогий. "Ну а коли ми дізнались, з ким та на які гроші Артем Чайка купив цей готель – волосся заворушилося в нас на голові".

Як пише Навальний, фонду вдалося детально описати та задокументувати бізнес генпрокурорського сина, який було вибудовано "на вимаганні, відкатах та рейдертсві", починаючи з 1999 року.

Зокрема, в готель Чайка зі своїми партнерами вклав від 25 до 29 млн євро. "Крім таких величезних інвестицій, ми також виявили, що син генпрокурора Юрія Чайки Артем купив і перебудовує віллу по сусідству з видом на Афон. Ольга Лопатіна, його партнер, а також колишня дружина заступника генерального прокурора (розлучення їх, втім, здається фіктивним), виявилася власницею вражаючої  вілли неподалік ", - пише Навальний.

Результатом розслідування став 45-хвилинний фільм.

"Матеріалу так багато, що можна було написати книгу, - зазначає Навальний. - Тільки книгу цю в магазини, самі розумієте, не візьмуть. Тому ми зробили фільм. А до фільму додається великий інтерактивний матеріал, де є набагато більше подробиць, всі документи та багато цікавих деталей про те, як проходило наше дослідження".