У Нацполіції розповіли, як працює превентивний департамент

Начальник департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабич у ефірі ток-шоу "Шустрова.Live" на Еспресо.TV розповів, як працює його відділ

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"В світовій практиці в більшості застосовуються засоби відео- та фотофіксації. Цей позитивний досвід світових країн лише починає запроваджуватися в Україні. Відповідно до закону про Нацполіцію, працівники нарешті змогли носити на формі засоби відеореєстрації. Також нами запроваджується спільно з адміністраціями, місцевими органами, встановлення систем відеокамер, які спроможні забезпечити контроль за площами, місцями скупчення громадян", - розповідає він.

Також були запроваджені заходи, спрямовані на профілактику.

"Тобто обов`язковий поверхневий огляд громадян, які планують перебувати в місці проведення заходу", - сказав начальник департаменту превентивної діяльності.

Крім того, за словами Бабича, запроваджуються заходи: огляд місць за допомогою кінологів, спеціально тренованих собак. Також залучаються вибухотехнічні служби.

"Кожне місце, де відбувається захід, нами попередньо перевіряється. Кожна піша хода, крім супроводження громадян, ми здійснюємо обов'язковий прохід за маршрутом руху, виставляємо працівників контролю і здійснюємо перевірку службовими собаками і вибухотехніками цього маршруту", - підсумував він.