Учені визначили відмінності між мозком чоловіка та жінки

Учені порівняли будову чоловічого і жіночого мозку і не знайшли суттєвих відмінностей

Про це повідомляється в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, передає Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Дафна Джоель з Тель-Авівського університету та її колеги провели аналіз магнітно-резонансних томограм близько 1400 мізків, розділених на чотири масиви даних.

Учені виявили ділянки мозку, які найбільше відрізнялися у чоловіків і жінок. Потім вони подивилися, яка кількість характерних для кожної статі ділянок присутня у кожному мозку.

Залежно від масиву даних, від 23 до 53% мізків мали щонайменше одну "чоловічу" і одну "жіночу" ділянку. Навпаки, кількість повністю "жіночих" або "чоловічих" мізків коливалася від 0 до 8%. Таким чином, мозок людини є мозаїкою з рис обох статей і "проміжних" властивостей. Така неоднорідність говорить про неможливість виділити "чоловічий" і "жіночий" мозок.

Усталена думка про статеві відмінності на рівні мозку є загальноприйнятою для сучасної психології. Наприклад, саме цим нерідко пояснюють контраст між "жіночою емоційністю" та "чоловічою розсудливістю", ігноруючи факти про створення суспільством цих стереотипів.