Поліція знайшла біля автобусної зупинки на Донеччині гранати і патрони

Співробітники поліції виявили гранатомети, гранати і патрони, які були зариті неподалік від автобусної зупинки між містом Гірник та селом Курахівка на Донеччині на глибині близько півметра

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Селидівське відділення поліції Красноармійського оперативного полку Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"У мішку знаходилися два гранатомети РПГ-22 і РПГ-26, п'ять бойових гранат, а також понад тисячу патронів калібру 5,45 мм. Смертельна знахідка вилучена, проводяться заходи, спрямовані на встановлення місцезнаходження власника боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

Під час оперативних заходів правоохоронцями була отримана інформація про те, що 45-річний житель міста Гірник зробив схрон зброї та боєприпасів. У 2014 році чоловік вступив до лав бойовиків і мав постачати зброю і боєприпаси на блокпост у селищі Карлівка, частину з яких сховав у схроні поблизу дороги між містом Гірник та селом Курахівка.

Вилучені боєприпаси направлені на експертизу. Відносно господаря схрону, який наразі знаходиться в розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Фото: mvs.gov.ua

За вказане правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.