Олімпійська бухта, де змагатимуться яхтсмени, стала ще бруднішою

Рівень забруднення води в затоці Гуанабара, де повинні відбутися змагання Олімпійських ігор-2016 в Ріо-де-Жанейро, значно збільшився порівняно з результатами, зафіксованими в липні

Про це пише агентство Ассошіейтед Прес (АП), спираючись на власне дослідження, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

"Ми зафіксували широкий рівень поширення вірусів. Забруднення поширюються не тільки на берегову лінію, а й за її межі. Ми говоримо про екстремальні умови, за яких рівень забруднення настільки високий, що вплив на спортсменів стає неминучим, а ймовірність зараження дуже висока".- заявила доцент центру охорони здоров'я Університету Техасу Крістіна Мена, що є експертом в галузі вірусів, що передаються у водному середовищі.

На її думку, жодне з місць, заявлених для проведення змагань, для цього не підходить. Також Мена зазначила, що спортсмен, який проковтнув три чайних ложки такої води, має 99% ймовірності зараження вірусом.

Бразильський вірусолог Фернандо Спілкі, який є координатором програми з оцінки якості навколишнього середовища в Feevale University і щомісяця проводить тестування для АП, підтвердив агентству висновки Мени.

"Зразки, взяті в місці, де повинні відбуватися змагання з вітрильного спорту, а також усередині лагуни доводять, що віруси присутні навіть далеко від берега, далеко від джерел забруднення", - заявив він.