Поліція обстріляла сльозогінним газом мігрантів, які намагалися прорватися до Македонії

Мігранти, які застрягли на кордоні Македонії та Греції, намагалися прорватися силою, поліція застосувала проти них сльозогінний газ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

На нічийній землі між Македонією та Грецією застрягло близько 1500 мігрантів. Переважно це громадяни Пакистану, Ірану та Марокко. Вже кілька тижнів вони живуть у палатках, бо прикордонники та поліція відмовляються пропускати їх далі. Дозвіл отримують лише громадяни Сирії, Іраку та Афганістану.

У середу вони намагалися прорватися через кордон в Македонію, вимагаючи, щоб їх пропустили в багаті країни північної Європи.

Все почалося з того, що група приблизно з 200 чоловіків, яким відмовили у проході, почали ходити вздовж новозведеної прикордонної огорожі в пошуках альтернативного проходу. Македонська поліція почала стріляти по натовпу каністрами зі сльозогінним газом. Один з офіцерів зробив також кілька попереджувальних пострілів у повітря.

Протест назрівав з вихідних, після того, як один з мігрантів помер від удару током внаслідок того, що заліз на дах залізничного вагону і зачепив дроти.

Міністр міграції Греції Янніс Музалас раніше казав, що уряд намагався переконати цих 1500 мігрантів приїхати в Афіни та подати прохання про надання притулку в Греції. За його словами, там створені для мігрантів усі умови.