Президент Польщі обговорить з Порошенком стратегічне партнерство

Під час візиту президента Польщі Анджея Дуди в Україну 14-15 грудня підніматиметься питання довгострокової співпраці в рамках стратегічного партнерства

Про це в середу, 2 грудня, під час засідання комісії Сейму у закордонних справах заявив заступник глави Міністерства закордонних справ Польщі Конрад Павлік, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Найближчим часом, 14-15 грудня, відбудеться офіційний візит президента Польщі в Україну. Це буде нагода поговорити про довгострокову подальшу співпрацю в рамках стратегічного партнерства, яке об'єднує Польщу й Україну", - заявив Павлік.

Він підкреслив, що останнім часом у відносинах між двома країнами вирішено багато проблем. Зокрема, в жовтні відбулася передача ділянки у Львові під будівництво Польського дому, фактично усунуто бар’єри в торгівлі, у сільському господарстві відмінено ембарго на імпорт в Україну свинини. Крім того, утворено раду обміну молоддю між обома країнами, підписано угоду щодо польського урядового кредиту для України в розмірі 100 млн євро.

За словами Павліка, до останнього часу Білорусь була головним бенефіціаром польської фінансової допомоги на розвиток, але зараз в лідери вийшла Україна. Він підкреслив, що Варшава дуже активно підтримує процес децентралізації України і боротьби з корупцією.