Психологи назвали головний фактор схуднення

Американські психологи назвали основний фактор, який в більшості випадків змушує людей худнути або підтримувати фізіологічно прийнятну масу тіла

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Lenta.ru.

Учені відзначають, що емоційна прив'язаність до їжі, пов'язана з її сприйняттям як частини сімейної та культурної традицій, а не як елементу системи винагороди після стресових ситуацій, у 90% випадків допомагає уникнути переїдання.

Психологи рекомендують вести особистий щоденник, де фіксувалося кількість і якість їжі, що приймається, а також супутній настрій. Також фахівці радять розмежувати вживання продуктів, що викликають приємні емоції, від тих, які пов'язані з переїданням.

В останньому випадку вчені рекомендують спробувати зрозуміти психологічні причини, які спонукають людину до споживання таких продуктів. На думку експертів, це можуть полегшити групи підтримки і психологи.

Дослідження показує, що для втрати ваги та її нормалізації в довгостроковій перспективі достатньо адекватної оцінки причин переїдання, тоді як строгі дієти і підвищена фізична активність можуть бути лише додатковими стимулами цього процесу.