Експерт пояснив, чому "Золотий м'яч" отруює футбол

Відомий британський журналіст Джонатан Вілсон розповів про негативний вплив нагороди "Золотий м’яч" на футбол, на прикладі португальця Кріштіану Роналду

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bleacher Report.

"Мабуть, найяскравіше враження від документального фільму про Роналду це його одержимість - інакше не скажеш – "Золотим м'ячем". Під час перегляду здалося, що для нього "Золоті м'ячі" навіть важливіше, ніж дві перемоги в Лізі чемпіонів" – сказав Вілсон.

На його думку індивідуальні нагороди заохочують в гравцях егоїзм.

"Золотий м'яч" отруює футбол, тому що йде проти його головних цінностей. Футболіст повинен бути націлений на дії в інтересах команди, а індивідуальні нагороди провокують бити в моменті, коли краще зробити передачу. Або зробити щось помітне, що обов'язково потрапить в нарізку кращих моментів, ніж зіграти простіше й ефективніше", - вважає експерт.

При цьому Вілсон зазначив, що аргентинець Ліонель Мессі, який вигравав "Золотий м’яч" чотири рази, на відміну від Кріштіану Роналду, у якого три такі трофеї, є командним гравцем.

"Парадокс в тому, що головний суперник Кріштіану в боротьбі за "Золотий м'яч" Лео Мессі, який, ймовірно, отримає рекордний п'ятий приз, є зразком гравця-мінімаліста, налаштованого на командний футбол. Його геній полягає в умінні домогтися бажаного, використовуючи для цього мінімально необхідний рівень складності виконання", - зазначив Вілсон.