Історики дізналися про борги Черчілля за костюми

Британський історик Джеймс Шервуд оприлюднив архіви, що вказують на те, що політик Уїнстон Черчілль заборгував 197 фунтів лондонському ательє Henry Poole&Co

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Державний діяч відмовився оплатити рахунки на загальну суму 197 фунтів.

Як пише видання, ательє обслуговувало Черчілля з дитинства. У 1937 році, після 60-річної співпраці, фірма нагадала колишньому прем'єр-міністру Великої Британії про борги, які він не оплатив. Державний діяч розлютився і більше не користувався послугами Henry Poole&Co. За нинішнім курсом сума неоплачених рахунків склала 12 000 фунтів.

Зі старих чеків також з'ясувалося, що в числі клієнтів ательє значилися імператор Олександр III, королева Єлизавета II, генерал Шарль де Голль, державний діяч Бенджамін Дізраелі, перший канцлер Німецької імперії Отто фон Бісмарк, художник Анрі Тулуз-Лотрек, письменники Брем Стокер і Уілкі Коллінз.

Довідка: Henry Poole&Co - сімейна фірма, заснована в 1806 році Генрі Пулем (Henry Poole). Вона спеціалізувалася на пошитті класичних елегантних чоловічих костюмів. Відомо, що в ательє зберігаються книги записів клієнтських замовлень і мірки з 1846 року по теперішній час.