Ляшко закликав ГПУ та СБУ порушити справу проти Вілкула за "Дніпропетровську економічну автономію"

Це перехоплення технологій і гра на тлі сепаратизму

Так лідер Радикальної партії Олег Ляшко прокоментував заходи Олександра Вілкула та "Громадянської раді Дніпропетровщини" з питання створення "Дніпропетровської економічної автономії", передає УНН з посиланням на Неделя.ua.

За його словами, організатори "Громадянської раді Дніпропетровщини" хочуть створити свій кістяк громадянських активістів і рад, які "симулюватимуть активність і тиснутимуть на владу, наприклад, захоплювати адміністративні будівлі і влаштовувати мітинги". За словами Ляшка, на них варто звернути увагу СБУ та ГПУ як на сили, що "розхитують країну і провокують сепаратизм".

Лідер "Радикальної партії" впевнений, що ці акції не стануть ні яскравими, ні загальноукраїнськими.

"Це все слабкі технології типу "заміс"- за мир, єдність і справедливість, за все погане проти всього хорошого", - пояснив нардеп, додавши, що при цьому "вони навіть Кривий ріг можуть не відстояти".

"Весь цей рух впаде, як тільки впаде остаточно "Опозиційний блок", тобто "Партія регіонів". Їхні "Громадські ради" здуються, як тільки прихильники Вілкула роздують і освоять бюджети ", - передрікає політик.

Раніше "Радикальна партія Олега Ляшка" закликала компетентні органи вжити заходів відносно "антиконституційної діяльності олігарха" Сергія Шапрана, лідера "Громадянської раді Дніпропетровщини", що вимагає економічної автономії регіону. Про це повідомив народний депутат України, заступник голови Радикальної партії Василь Омельченко.

17 вересня у Дніпропетровську відбулося установче засідання "Громадянського ради Дніпропетровщини", до якого увійшли бізнесмени, промисловці, громадські працівники і місцеві депутати. Нова організація покликана розробляти законодавство по створенню "Дніпропетровської економічної автономії".