У Великій Британії видали ордер на арешт російського банкіра

Високий суд Правосуддя Англії та Уельсу видав ордер на негайний арешт колишнього глави Міжнародного Промислового Банку (Міжпромбанка) і екс-сенатора Сергія Пугачова

Про це повідомляється в прес-релізі російського Агентства зі страхування внесків (АСВ), передає Еспресо.TV із посиланням на ТАСС.

"17 листопада 2015 суддя Високого суду Норріс постановив, щоб Пугачов надав суду зобов'язання бути присутнім на судовому слуханні, де розглядатиметься питання про визнання його винним у неповазі до суду за клопотанням Агентства зі страхування внесків у зв'язку з 17 випадками неповаги до суду внаслідок численних порушень Пугачовим судових наказів", - йдеться в повідомленні.

Слухання про визнання Сергія Пугачова винним у неповазі до суду повинні початися 7 грудня 2015.

Якщо Пугачов буде визнаний винним у неповазі до суду, він може бути засуджений до тюремного ув'язнення строком до двох років.

АСВ буде і надалі робити всі необхідні кроки для виконання набутого законної сили рішення про стягнення з Пугачова 7,56 млрд руб. і для забезпечення стягнення коштів в інтересах кредиторів "Міжпромбанка", йдеться в повідомленні агентства.

У Росії колишньому главі "Міжпромбанка" Сергію Пугачову інкримінується привласнення або розтрата в особливо великому розмірі, а також зловживання повноваженнями.

За даними Слідчого комітету РФ, в 2009 р. "Міжпромбанк" видав підконтрольним Пугачову організаціям 120 неповоротних кредитів на 64 млрд руб. Крім того, вважає слідство, в 2008-2009 рр. були викрадені 28 млрд руб., виділених Банком Росії як беззаставних кредитів.

Деякий час тому Пугачов переховувався в Лондоні, проте пізніше він покинув межі Великої Британії. За наявними даними, в даний час екс-банкір ховається у Франції.