Євробанк дасть Харківщині понад 240 млн грн на переселенців

Європейський інвестиційний банк виділить Харківщині понад 242 млн грн для забезпечення переселенцям гідних умов життя

Про це розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Фінансова допомога передбачена в рамках першого траншу проекту Європейського інвестиційного банку "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України" і складе - за погодженням з владою регіону, - понад 242 млн грн", - зазначила Світлична.

За її словами, гроші підуть на реконструкцію та відновлення житла (21 об'єкт), в якому можна розмістити переселенців, а також на енергомодернизацію і відновлення інфраструктури соціальних об'єктів: дитячих садків, шкіл і лікарень.

Заступник голови Харківської ОДА додала, що фінансування має розпочатися до кінця року.

"Харківщина обрана для інвестиції за конкурсом, оголошеним Європейським інвестиційним банком та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Наш регіон підготував найбільшу кількість проектних пропозицій. Більшість з тих, що не потрапили в першу чергу, будуть включені в другий транш фінансування проекту", - додала Світлична.

Фінансову угоду за проектом "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України" підписано між Україною та Європейським інвестиційним банком 22 грудня 2014 року.