ФСБ попередила Таїланд про можливі теракти "ІД" на курортах проти росіян

ФСБ попередила спецслужби Таїланду про те, що в країну в'їхали десять сирійців, пов'язаних з "Ісламською державою". Вони можуть готувати на курортах атаки, цілями яких, можливо, стануть росіяни

Десять сирійців, пов'язаних з "ІД" прибули до Таїланду в жовтні, щоб атакувати "російські інтереси", пише Reuters з посиланням на документ, що просочився в соціальні мережі.

Йдеться про офіційне попередження ФСБ, направлене одній з тайських спецслужб. Його справжність агентству підтвердив представник поліції на умовах анонімності.

Сирійці згідно з цим документом в'їхали в Таїланд між 15 і 31 жовтня. Четверо з них попрямували в Паттайю, ще двоє - на острів Пхукет на півдні Таїланду, двоє - у столицю країни Бангкок.

Куди попрямували ще двоє сирійців, невідомо. Незрозумілі також конкретні цілі групи.

За словами заступника керівника тайської поліції Сонгпола Ваттаначаі, влада не знає, куди їздили сирійці і чи залишилися вони в країні.

У МВС зазначили, що всього в жовтні в Таїланд в'їхали 231 громадянин Сирії. 21 людина залишається в країні, проте в поліції не знайшли ніяких доказів їх причетності до "ІД".

Як повідомляє видання Bangkok Post, влада побоюється, що атакам можуть піддатися жителі інших країн, що беруть участь в операціях в Сирії, - США, Великобританії, Франції, Бельгії, Німеччини, Швеції та Австралії.

У самому Таїланді діє ряд угруповань, які б'ються за створення "ІД" на території південних провінцій країни. Найбільші з них - Рух моджахедів Патани, а також Організація звільнення Патани. Дотепер обидві не були помічені у встановленні зв'язків з "ІД".