Гройсман направив подання на арешт Клюєва в регламентний комітет

До Верховної Ради надійшло подання генерального прокурора України Віктора Шокіна на затримання й арешт позафракційного народного депутата Сергія Клюєва

Про це заявив прес-секретар голови Ради Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора на затримання й арешт народного депутата Сергія Клюєва, і голова Верховної Ради України Володимир Гройсман направив його в регламентний комітет", - сказав Столярчук журналістам.

Про внесення до парламенту Генпрокуратурою подання про затримання і арешт Клюєва повідомив у четвер прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко. Він розповів, що процедурно це подання складається з трьох документів, перший з яких - на згоду парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, другий стосується згоди на затримання і третій - безпосередньо арешту Клюєва.

Пізніше Куценко розповів, що йдеться про кримінальне провадження щодо заволодіння резиденцією "Межигір'я" й оплату послуг за користування нею екс-президентом Віктором Януковичем.

"Підприємства, наближені до Клюєва, фактично оплачували витрати на утримання "Межигір'я" під час перебування там Януковича… Ми розцінюємо це як хабар колишньому президентові України", - сказав прокурор.

Він зазначив, що рішення парламенту щодо цього провадження дасть змогу Генпрокуратурі просити про обрання запобіжного заходу для Клюєва у вигляді тримання під вартою, почати спеціальне розслідування щодо нього і вжити заходів з оголошення його в міжнародний розшук.

"Сьогодні Клюєв є у базі осіб, які переховуються від органів влади в Україні. Але щоб почати процедуру його міжнародного розшуку, необхідно виконати всі ці дії. Для нас важливо, щоб наші іноземні партнери, Інтерпол, допомогли знайти нам цю людину", - додав прокурор.