Жителі Каліфорнії страждають від нападів голодних білок

Жителі міста Новато в штаті Каліфорнія поскаржилися на напади білок

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на CBS SF Bay Area.

Директор дитячого садка в листопаді написав листа батькам, в якому розповів про одну з таких атак. Гризун пробрався в приміщення садочка, підбіг до вихователя, виліз по ній і вкусив за плече. 

Після того, як викладач скинула білку, вона побігла по коридору в інший клас, де куснула одну дитину і стрибнула на плече іншого. У підсумку тварину вигнав з приміщення охоронець дитячого саду.

На місце прибули зоозахисники, які знайшли білку і випустили на вулицю.

"Для білок це вкрай незвичайна поведінка", - зазначила Ліза Блок, представник організації Marin Humane Society. "Ми отримали декілька повідомлень про атаки. У Новато вже вісім постраждалих ", - розповіла вона.

Влада міста повідомили, що в останні кілька тижнів спостерігався сплеск подібних випадків. Вони вважають, що в агресивній поведінці білок винні люди, які їх годують. У такому випадку гризуни можуть подумати, що всі люди повинні їх годувати, і коли білки не отримують їжі то зляться.

У результаті з'ясувалося, що один з вихованців дитячого садка підгодовував нападницю. Адміністрація дошкільного закладу запевнила батьків у тому, що напад білки є поодиноким випадком, і закликала дітей не давати гризунам їжу.Потерпіла дитина і вихователь отримали медичну допомогу. Про те, чи хвора тварина на сказ, поки що не відомо.