Турчинов сказав, якою має бути мінімальна зарплата військового

Оборонний бюджет розміром 100 млрд грн - це мінімум, який дозволяє протистояти агресії Російської Федерації

Про це в ефірі "5 каналу" заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє Еспресо.TV.

"100 млрд грн - це не весь оборонний бюджет. Рада національної безпеки і оборони затвердила військовий або оборонний бюджет нашої країни, і він, відповідно до позицій, які відображені в стратегії нацбезпеки, а також у військовій доктрині нашої країни, це 5% від ВВП і на безпеку, і оборону, а на саму оборону десь біля 3% від ВВП. 5% від валового внутрішнього продукту, який уряд прогнозує на наступний рік, - це порядка 113 млрд грн", - сказав він.

За словами Турчинова, це "той мінімум, який дозволяє нам протистояти агресії". Він також додав, що мінімальна зарплата військового має становити не менше 7 тис. грн.

"Ми ставимо завдання, щоб мінімальна зарплата військового була не менше 7 тис. грн, тому що інакше мотивації підписувати контракт практично не буде. Це нульова позиція, над цим ми повинні працювати, цьому має бути присвячений бюджетний розпис", - зазначив секретар РНБО.