Сума дебіторської заборгованості "Укрнафти" становить 18,67 млрд, - Коболєв

В "Укрнафти", яка знаходиться у вкрай важкому стані, є кілька великих невирішених проблем, серед яких борг перед державою та дебіторська заборгованість

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, який очолює наглядову раду "Укрнафти", передає Еспресо.TV.

"Якщо казати про їхню значущість і величину, то першою проблемою є невирішена проблема з газом, який є предметом суперечок між "Укрнафтою" та "Нафтогазом". Ця проблема була створена задовго до нас і накопичувалася дуже довго. Відразу скажу, щоб не було жодних інсинуацій, - ми не готові вирішувати цю проблему в такий спосіб, як, наприклад, робила Юлія Тимошенко - віддаючи газ фізично. Ми не готові віддавати газ", - сказав Коболєв.

Друга за значимістю проблема, за словами голови НАК, це заборгованість "Укрнафти" перед бюджетом. І третя проблема - це дебіторська заборгованість перед "Укрнафтою", створена приватними структурами.

"Є обґрунтовані підозри вважати, що дані структури пов'язані з групою "Приват". Сьогодні сума дебіторської заборгованості "Укрнафти", за інформацією, яку ми одержали від менеджменту компанії, становить 18,67 млрд гривень", - зазначив Коболєв.

Він вважає, що в даній ситуації, в першу чергу, треба забезпечити повну зміну менеджменту "Укрнафти", "і цей менеджмент повинен діяти в інтересах обох акціонерів - держави і міноритаріїв".