The New York Times вперше за 95 років опублікувала редакційну статтю на першій шпальті

Вперше з 1920 року номер газети The New York Times вийшов з редакційною статтею на першій шпальті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The New York Times.

Матеріал вийшов під заголовком "Закінчити епідемію зброї в Америці". Текст присвячений загибелі людей при нападі в каліфорнійському Сан-Бернардіно.

"Мотиви злочинів не мали значення для загиблих в Каліфорнії, як і для тих, хто загинув в Колорадо, Орегоні, Південній Кароліні, Вірджинії, Коннектикуті і в багатьох інших місцях. Увага і гнів американців повинні також бути спрямовані на обраних лідерів, чия робота полягає в тому, щоб дотримуватися нашої безпеки ", - пише видання.

Газета звинувачує владу у підтримці виробництва і продажів вогнепальної зброї в країні. NYT називає можливість купувати зброю "моральним свавіллям і національною ганьбою".

Видання вказує, що певні види зброї повинні бути заборонені для придбання громадянами, у тому числі модифіковані версії бойових гвинтівок, які застосували терористи в Сан-Бернардіно.

Попередня редакційна колонка The New York Times на першій шпальті вийшла в червні 1920 року і була незадоволеним коментарем з приводу висунення Уоррена Хардінга на пост президента США. Хардінг переміг на виборах і правив два роки до своєї смерті в 1923 році. У рейтингах президентів США Хардінг часто згадується як найгірший глава держави в його історії. Його ім'я пов'язують з корупційними скандалами і численними позашлюбними зв'язками.