Кримські татари дали "добро" на запуск однієї ЛЕП, - Чубаров

Активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили почати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська - Титан"

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

Він зазначив, що не можна не зважати на реальність, зокрема на дії Росії щоразу, коли зачіпають питання повернення Криму Україні.

За словами Чубарова, проблеми з електропостачанням Криму проявили "повну нікчемність" російської влади. 5 грудня лідери кримських татар мали розмову з президентом Петром Порошенком. Було ухвалене рішення запустити електрику на півострів однією з 4 ЛЕП, а саме через гілку "Каховська - Титан".

"Учасники блокади приходять до того, що лінією "Каховська - Титан" може бути відновлене електропостачання", - заявив Чубаров.

Він зазначив, що максимальна потужність на цій лінії становить 220-250 МВт.

Це, за словами Чубарова, дозволить забезпечувати електроенергією соціальні об'єкти в Криму.

Він сподівається, що цей жест доброї волі з боку України призведе до звільнення арештованих у Криму кримськотатарських активістів.

При цьому голова Меджлісу попереджає, що відновлення енергопостачання однією ЛЕП може бути припинено наприкінці грудня цього року у випадку невиконання низки умов.

Крім того, Чубаров повідомив, що активісти блокади Криму припинять перевірки автотранспорту на адмінкордоні з півостровом після набуття чинності рішення Кабінету міністрів про заборону вантажоперевезень у Крим.