Голландський музей звинуватив Тягнибока і Наливайченка у вимаганні €50 млн за викрадені картини

Картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), наразі знаходяться в руках українських збройних формувань

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на De Telegraaf.

За словами директора музею Ед Грідінка, представники музею їздили до України домовлятися про повернення картин, проте "бійці" вимагали за них десятки мільйонів євро.

Ед Грідінк зазначив, що до вимагання викупу за викрадені з музею в Нідерландах картин можуть бути причетними колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, а також лідер націоналістичної партії "Свобода" Олег Тягнибок.

"Наша колекція знаходиться в руках корумпованих людей, глибоко в українській політичній еліті", - заявив Грідінк.

Також представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 вкрадених картин знаходиться в руках батальйону ОУН, який намагався вторгувати за неї 50 млн євро.

"З добре поінформованих джерел я також чув, що за лаштунками стоїть лідер української ультраправої партії "Свобода" Олег Тягнибок", - зауважив він.

Йдеться про 24 картини голландських художників, які коштують мільйони євро, які були знайдені в одному з маєтків на Сході України. 

Наразі музей намагаєтсья надати розголосу справі, щоб повернути картини назад, тож проведе прес-конференцію з цього питання у понеділок.