Чубаров у вівторок проситиме Раду законодавчо припинити енергопостачання в Крим

Координатор громадянської акції з блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що голова Меджлісу Рефат Чубаров у вівторок, 8 грудня, проситиме Раду законодавчо припинити енергопостачання в Крим

Про це він заявив у ефірі програми "Про політику" на Еспресо.TV.

"Завтра ж (8 грудня. - Ред.) у Верховній Раді Рефат Чубаров проситиме підтримати ініціативу повністю призупинити всі договори з енергозабезпечення Криму. Тому ми на блокаді будемо дивитися трансляцію і тримати за нього кулаки", - сказав Ленур Іслямов.

Також він пояснив, чому до ремонтників допустили до підключення однієї з ЛЕП у Крим.

"Наші західні партнери дуже серйозно стали тиснути в плані того, що ми порушуємо елементарні права громадян у Криму. І що ми діємо майже тими ж методами, що діє окупаційна влада Криму, те, що ми тиснемо на людей і викликали цю гуманітарну катастрофу. Наводилося купу прикладів і головний аргумент, що сама влада не може це зробити на законодавчому рівні. Тому західні партнери дуже сильно наполягали, щоб перевести в законодавче русло всі наші громадянські ініціативи", - сказав Ленур Іслямов.

За його словами, активісти були такої ж думки давно.

"Ми давно хотіли, щоб ВР на законодавчому рівні взагалі заборонила б все енергопостачання до Криму". - сказав Іслямов. 

Активісти, які виступають за повну блокаду Криму, допустили 7 грудня бригаду держкомпанії "Укренерго" до ЛЕП "Каховська-Титан" для відновлення енергопостачання районів Херсонської області, а також півострова.