Німеччина вбачає у Саудівській Аравії союзника в боротьбі з "ІДІЛ"

Німеччина розглядає Саудівську Аравію як важливого партнера по антитерористичній боротьбі

Про це повідомляє представник міністерства закордонних справ країни Завсан Шеблі, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Це наш партнер, хоча є багато-багато сфер, щодо яких наші думки не сходяться, і не все, що відбувається в Саудівській Аравії, ми вважаємо правильним", - сказала Шеблі.

За її словами, ця країна протягом багатьох років сама було об'єктом терористичних погроз і атак як на мечеті шиїтів, так і на сунітські мечеті з багаточисельними жертвами, нагадала Шеблі. Вона упевнена, що можна говорити про те, що Саудівська Аравія також має інтерес в тому, щоб спільно із Заходом побороти терор.

"Терор не має релігії, і більшість постраждалих від "ІДІЛ" - мусульмани", - підкреслила представник МЗС ФРН.

Шеблі зазначила, що "у німецького уряду немає відомостей" про те, що уряд Саудівської Аравії фінансує терористичну діяльність, в чому його намагаються не раз звинувачувати. Проте не секрет, що "як відомо, є приватні донори, які своїми грошима сприяють просуванню ісламу в світі".

Про це напередодні в одному з інтерв'ю заявив і віце-президент ФРН Зігмар Габріель, який вказав на те, що "також і саудіти фінансують по всьому світу вакхабитські мечеті, з таких в Німеччині виходить багато ісламістів".

"Ми не маємо допустити повторення Парижа. Ми не можемо сидіти, нічого не роблячи, і чекати, що "ІДІЛ" сама по собі розтане в повітрі. Нам потрібне військове рішення, але не лише воно, одночасно нам потрібна політична відповідь. Треба використовувати всі можливості", - додала Завсан Шеблі.