"Металіст" вичислив футболістів-зрадників, які за гроші "зливали" матчі

Харківський клуб провів внутрішньоклубне розслідування матчів молодіжних команд, які могли мати договірний характер

За словами заступника генерального директора зі спортивної роботи "Металіста" Олександра Бойцана, отримано пояснення від 11 - 12 футболістів клубу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на програму "Профутбол".

"Це не означає, що всі ці 12 футболістів в чомусь винні. Ми не знаємо ще всіх фактів, всіх тих людей, які в цьому беруть участь. Один з колишніх футболістів знайомий з футболістами нашої молодіжної команди. Він дзвонить і пропонує заробити грошей. Коли він отримує згоду, збирає групу людей, каже своїм партнерам, що можна заробити грошей, зв'язується з організатором. Потім розповідає, яка буде оплата за це, що потрібно робити. Коли він переконується, що з усіма домовилися, вони разом онлайн дивляться цю гру в букмекерських конторах. Як тільки надходить сигнал про те, що контори дають свої котирування на результат цього матчу, підставна людина одягає манішку і сідає на трибуну. Футболісти розуміють, що це сигнал і починалася гра", - каже Бойцан.

За його словами, служба безпеки клубу вийшла на того футболіста, який цим займався. Він дав свідчення, назвавши прізвища гравців. Ті у своїх свідченнях зазначили імена інших футболістів.

 одному з матчів восьмеро футболістів про це знали, а троє навіть не знали. Вони теж дали пояснення, як вони з боку це бачили. За одну з ігор команд U-19 футболістам команди було обіцяно 20 тисяч євро за фіксований результат. Географія цих матчів настільки велика, починається з західної України, закінчується східними рубежами. Ми знаємо про чотири - п'ять таких матчів. Коли один з футболістів давав пояснення, він сказав, що перед кожною грою їм дзвонили", - розповідає Бойцан.