"Погляд тиші" визнали найкращим документальним фільмом року

Міжнародна Асоціація Документалістів назвала найкращим фільмом 2015 року "Погляд тиші" Джошуа Оппенгеймера. Ще одну нагороду отримав український фільм "Російський дятел"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням Screen Daily.

"Погляд тиші" раніше отримав цілу низку нагород на кінофорумах, серед яких було п’ять призів Венеційського кінофестивалю. Фільм продовжує розслідування, розпочате у попередній картині Оппенгеймера "Акт убивства" (2012). У центрі стрічки – родина, якій удалося вижити під час геноциду в Індонезії, що відбувався в 1965-66 роках. Головний герой намагається відшукати, хто вбив його брата під час тих подій.

Як повідомлялось раніше, "Погляд тиші" разом із українською картиною "Зима в огні" потрапили до шорт-листу документальної номінації на премію "Оскар".

Найкращим оператором Міжнародна Асоціація Документалістів визнала киянина Артема Рижикова за його роботу над фільмом "Російський дятел".

За внесок у кінематограф було відзначено Гордона Куінна. А кращим короткометражним неігровим фільмом назвали "Останній день свободи" Ді Хібберта-Джонса та Наомі Талісман.