У "Євробаченні" 2016 візьме участь рекордна кількість країн

У травні на конкурсній сцені виступлять представники 43 країн, до вже раніше відомих країн приєднаються Хорватія і Болгарія, які повертаються після дворічної перерви

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт пісенного конкурсу.

Україна повертається після однорічної відсутності на "Євробаченні". Вона вже розпочала перші етапи відбору на цей конкурс. 

Боснія і Герцеговина, яка змагалася в 2012 році, також братиме участь. Обидві країни мали стовідсотковий кваліфікаційний прохід у гранд-фінал конкурсу. До вже раніше відомих країн наступного року приєднаються Хорватія і Болгарія, які повертаються після дворічної перерви. Оскільки у 2015 році Болгарія успішно прийняла тринадцяте Дитяче Євробачення в Софії, представник від цієї країни знову виступить на Євробаченні.

Австралія, яка посіла 5 місце в 2015 році, також повернеться на конкурс. Однак, на відміну від 2015 року, вони змагатимуться в одному з півфіналів в Стокгольмі. 

"Ми пишаємося, що всі ці 43  різні країни та культури зібралися разом, незважаючи на проблеми. Це показує об'єднуючу силу музики і пісенного конкурсу Євробачення", - наголосив супервайзер Євробачення Ян Ола Санд.