Адвокат просить російський суд відпустити сина Джемілєва

Адвокат Микола Полозов подав клопотання про умовно-дострокове звільнення сина українського депутата – Хайсера Джемілєва, який перебуває в астраханській колонії

Про це адвокат повідомив у Twitter, передає Еспресо.TV.

"Подав клопотання про умовно-дострокове звільнення Хайсера Джемілєва в Радянський районний суд Астрахані", - повідомив адвокат.

"Звинувачення в заподіянні смерті з необережності було знято з Джемілєва у зв'язку з завершенням терміну давності", - написав Полозов.

За його словами, "сьогодні з Хайсером Джемілєвим у рамках короткострокового побачення зустрілися його дружина й мати".

"Почувається він добре, але його утримують у ПКТ", - зазначив адвокат.

Як відомо, у травні 2014 року Слідчий комітет Росії затримав Хайсера Джемілєва, звинувачуваного в убивстві, а суд арештував його.

За версією слідства, у період часу з 2 квітня до 20 травня 2013 року Хайсер Джемілєв таємно взяв у батька карабін калібру 7,62 мм і 10 патронів і сховав їх у своєму домі в Бахчисараї.

27 травня 2013 року син Джемілєва у своєму домі випадково, з необережності, як говорив він пізніше, вистрелив у 30-річного Февзі Едемова – його знайомого, жителя Бахчисарайського району, який працював у будинку. Едемов помер на місці.

Відомо, що Хайсер Джемілєв за декілька років до того лікувався в психіатричній клініці.

Однак на початку вересня Верховний суд РФ зменшив термін ув'язнення на півтора року. У своєму рішенні Верховний суд зазначив, що за звинуваченням за ст.109 КК РФ (вбивство з необережності) минув термін давності.