Бойовики на Донбасі гатять вже й там, де зберігалося перемир'я

Протягом останніх діб різко зросли інтенсивність і масштаб обстрілів і збройних провокацій з боку російсько-терористичних військ на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Обстріли фіксуються на всіх напрямах - у тому числі на ділянках, де в останні тижні активність бойовиків не спостерігалася", - наголосив він.

Протягом доби були обстріляні позиції сил АТО і цивільні об'єкти в районі Пісків, Опитного, південних і північних околиць Авдіївки і саме місто (було обстріляне, в тому числі, зі 120-мм мінометів), Майорська, Красногорівки, Новгородського, Зайцевого, Новоселівки, Широкиного (група бойовиків з кулеметами та три одиниці 82-мм мінометів, місце постійної дислокації - район Саханки), Станиці Луганської (опорний пункт сил АТО на південь від селища), Болотене.

Терористи використовували стрілецьке озброєння, штатне озброєння БМП-2, БМП-1 (задіяли протягом доби мінімум чотири одиниці), ЗУ-23-2, АГС-17, 82-мм міномети.

В районі Зайцевого група бойовиків вступила в бій з підрозділом українських військ. Терористи застосували 82-мм міномети і БМП-2.

В районі Мар'їнки під прикриттям АГС-17 кілька піхотних груп терористів обстрілювали позиції сил АТО з нейтральної смуги. За словами Тимчука, в даному районі зафіксована активність снайперських груп противника, що прибувають з боку Петровського району Донецька.