Геращенко розповіла скільки військових і цивільних перебуває у заручниках

У списках СБУ на даний момент є 140 військових і цивільних осіб - заручників, при цьому відомо про місцезнаходження близько 50 осіб

Про це повідомила у Facebook уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

"Україна вчергове поставила питання негайного звільнення всіх заручників, які є у списках, опрацьованих та оновлених СБУ, на сьогодні налічується 140 військових і цивільних осіб (разом). При цьому ми маємо інформацію про місцезнаходження близько 50 заручників, інших потрібно шукати ... З 50 заручників як мінімум половина мають хвороби і важкий психологічний стан, складні діагнози, серед них є жінки і цивільні особи ", - написала вона.

За словами депутата, у вирішенні цього питання необхідна активніша позиція Червоного Хреста та ОБСЄ, а "не тільки констатація факту, що їх не допускають, і чергове занепокоєння".

Геращенко також констатувала, що досі заблоковані міжнародні гуманітарні організації в Донецьку, і "це теж невиконання Мінських угод".

Крім цього, порушувалося питання зниклих безвісти (у списку СБУ - 741 особа), необхідності пошуку та ідентифікації тіл загиблих із залученням Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Ми обов'язково звільнимо наших героїв, дуже сподіваюся, що до нового року будемо мати позитивні новини. Але дуже хочеться, щоб це сталося якомога швидше", - написала депутат.