Президент МОК хоче пустити на Олімпіаду-2016 дискваліфікованих росіян

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що спортсмени, які не вживали допінг, не повинні підлягати дискваліфікаціям

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт МОК.

"Ми повинні зробити все, щоб захистити мільйони "чистих" спортсменів у всьому світі. Заради їхнього блага і довіри до спортивних змагань вони повинні бути захищені від допінгу і корупційних схем. Ми також повинні зробити все для захисту спортивних змагань від договірних матчів і маніпуляцій. Боротьба з корупцією також передбачає грамотний менеджмент в спортивних організаціях", - сказав Бах.

У листопаді на прес-конференції Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) комісія організації звинуватила Росію в чисельних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016. Рада IAAF призупинила членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА), що означає відсторонення російських спортсменів від міжнародних турнірів.