Путіну принесли "чорну скриньку" зі збитого турками Су-24

Під час зустрічі з Путіним ввечері у вівторок, 8 грудня, глава Міноборони РФ Сергій Шойгу показав "чорний ящик" зі збитого Туреччиною Су-24

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Ми активно працювали на території, де базуються бойовики, які розстріляли нашого льотчика, я іншого слова знайти не можу. В результаті роботи ці території звільнені спецоперації силами і спецназу сирійської армії з пошуку екіпажу, і сирійські військові, обстежуючи територію, виявили місце падіння нашого літака", — розповів Шойгу.

Російський міністр зазначив, що бойовики пішли з території падіння Су-24.

"Вони нічого не встигли зняти з літака, було виявлено параметричний самописець, який ми доставили сюди, і тут я хотів би вам представити", - сказав Шойгу.

Путін доручив міністру розкрити самописець лише в присутності міжнародних експертів. Він додав, що розшифровка допоможе визначити точну траєкторію його руху, а також те, де він перебував у момент знищення: "Наскільки я розумію, параметричний самописець дасть нам можливість точно зрозуміти всю траєкторію руху Су-24 з моменту його зльоту і до моменту падіння: швидкість, висота, всі повороти під час руху".

"Тобто, ми зможемо зрозуміти, де він перебував і де по ньому було завдано цей зрадницький удар з боку турецьких ВПС ", - додав російський президент.

Які б дані не були виявлені на бортовому самописці, це не змінить відносини з Туреччиною, підкреслив Путін: "Відразу ж хочу застерегти, звичайно, нам потрібно це знати, але що б ми не дізналися, наше ставлення до вчиненого турецькою владою не зміниться. Ми ставилися, ще раз кажу, до Туреччини не тільки як до дружньої країни, але і як до союзника з боротьби з терором, і ніхто не очікував ось цього підлого, зрадницького удару в спину".