"Правий сектор" відмовився від участі у блокаді Криму

"Правий сектор" припиняє участь в акції з блокади Криму і відправляє бійців на лінію розмежування з окупованим півостровом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ПС.

У "Правому секторі" зазначили, що в останні дні зафіксована концентрація великої кількості військової техніки та російських військових у близькій відстані від контрольно-пропускних пунктів українських бійців та активістів кримської блокади.

"За таких обставин "Правий сектор" припиняє свою роботу на блокаді в рамках "Кримського майдану", натомість наші бойові підрозділи будуть направлені на підсилення бійців ЗСУ, які обороняють українські кордони на лінії розмежування з окупованим Кримом", - йдеться у повідомленні.

У ПС також наголосили, що остання заява Меджлісу кримськотатарського народу не була узгоджена з "Правим сектором" та іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів та патріотичних рухів, що входять до штабу "Кримського майдану" на чолі з Ленуром Іслямовим. На думку бійців ПС, вона "спрямована на поступки як зовнішнім, так і внутрішнім ворогам України".

"Відновлення постачання електроенергії по одній із ЛЕП, яка безпосередньо веде на завод пропутінського олігарха Фірташа, трактується нами як черговий антиукраїнський крок нинішнього режиму та загравання з нашими ворогами деяких наших партнерів та союзників", - підкреслюється в повідомленні.

Наостанок у "Правому секторі" наголосили, що вони залишають за собою право контролю та допомоги в подальшому розвитку даної акції на різних рівнях і всіма доступними методами, зокрема "шляхом тиску на чинну владу".