У Кучми розповіли, про що домовилися у Мінську

У Мінську закінчила роботу Тристороння контактна група

Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника української сторони у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає Еспресо.TV.

За підсумками засідання, учасники зустрічі зокрема погодили пропозицію робочої підгрупи з безпеки відносно того, на яких ділянках уздовж лінії зіткнення буде в першу чергу проведено розмінування - з урахуванням їхньої інфраструктурної та гуманітарної значимості.

"Представники СММ ОБСЄ повинні отримати доступ до всієї території Донбасу, в тому числі і до непідконтрольної Україні частини українсько-російського кордону", - пише Оліфер.

Також, за її словами, представники окремих районів Донецької та Луганської областей повинні забезпечити доступ експертам міжнародних організацій, в тому числі, "Лікарів без кордонів" та Міжнародного Комітета Червоного Хреста до ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Українська сторона наполягає: перед Різдвом і Новим роком пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами. З цією метою на засіданні Тристоронньої контактної групи, яке відбудеться 22 грудня, будуть заслухані спеціальні доповіді представників гуманітарної підгрупи", - повідомляє секретар Кучми.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську відбудеться 15 грудня, пише Оліфер.