БПП збирає підписи за відставку Яценюка. "Батьківщина" вже підписалась. Доповнено

Депутати фракції Блоку Петра Порошенка ініціювали збір підписів за відставку уряду Арсенія Яценюка. Нардепи від "Батьківщини" підписали проект постанови

Про це Юлія Тимошенко повідомила журналістам, передає прес-служба "Батьківщини", повідомляє Еспресо.TV.

Тимошенко вважає неприйнятним урядовий проект Податкового кодексу, у зв’язку з цим вона розкритикувала наміри Кабміну збільшити податкове навантаження на людей.

"Сьогодні фракція "Батьківщина" в повному складі підписала проект постанови про відправлення у відставку уряду Яценюка, причому ініціювали збір підписів депутати Блоку Петра Порошенка. На цей час зібрано вже більше 70 підписів", – повідомила вона.

За словами лідера "Батьківщини", уряд не може налагодити роботу економіки та "пішов хибним шляхом постійного збільшення податкового тиску".

Юлія Тимошенко пояснила, що в урядовому проекті Податкового кодексу, зокрема, запропоновано підняти податок на доходи громадян з 15 до 20%, збільшити податок на прибуток підприємств з 18% до 20%, підняти податок на нерухомість для всіх громадян, відмінити пільгове оподаткування для аграріїв, малого та середнього бізнесу, а оподаткування дивідендів багатих людей залишити на рівні 5%.

"Те, що уряд взагалі пропонує збільшення податкового навантаження, – це є трагедією для України, і цей уряд треба негайно звільняти!" – наголосила Тимошенко.

Але народний депутат від фракції БПП Вадим Денисенко розповів Еспресо.TV, що на засіданні фракції не ухвалювалось рішення про збір підписів щодо відставки Яценюка.

"Збір ініціював нардеп Олег Барна", - додав він.