Нову вакцину від лихоманки денге вперше використає Мексика

Фармацевтична компанія Sanofi отримала дозвіл на використання першої в світі вакцини від лихоманки денге у Мексиці

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Це перша країна, яка схвалила вакцину Dengvaxia, яка підходить для всіх чотирьох типів вірусу денге.

Однак застосовувати її дозволили лише для пацієнтів у віці від 9 до 45 років, що живуть в районах, в яких це захворювання часто трапляється.

Поки що вакциною від лихоманки денге не можна імунізувати маленьких дітей, які знаходяться в зоні найбільшого ризику цієї хвороби, а також туристів.

У Sanofi пояснили, що поки не ясно, як позначиться вакцина на прибулих - необхідно проаналізувати статистику за кілька років її використання. Що ж стосується маленьких дітей, то для них вакцина малоефективна.

Французька компанія також заявила, що до кінця року подасть документи для схвалення вакцини в 20 країн - в основному це держави Південної Америки та Азії. Компанія подасть заявку на схвалення вакцини в Європі на початку наступного року, а у США - у 2017 році.

У Sanofi назвали вакцину "інновацією десятиліття".

У Мексиці спершу проходили клінічні тести вакцини. Всього в них взяли участь 40 000 осіб різного віку та соціально-економічного походження з 15 країн світу.

Вакцина знижує ризик госпіталізації хворих на 80% і на 93% знижує ймовірність розвитку геморагічного синдрому, який є найважчою формою хвороби.

Лихоманка денге переноситься комарами. Хвороба становить потенційну загрозу для приблизно половини світового населення. Всесвітня організація охорони здоров'я ставить своєю метою знизити смертність від лихоманки на 50% до 2020 року, а скоротити кількість зараження - на 25%.