ОБСЄ визнала Широкине непридатним для життя

Заступник голови місії ОБСЄ на Донбасі Александр Хуг назвав ситуацію в селищі Широкине, що знаходиться між позиціями терористів "ДНР" і позиціями українських військових, нестабільною і неможливою для життя населення

Про це Хуг заявив у середу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"У самому селищі величезна кількість боєприпасів і мін, які роблять селище непридатним для життя населення", - сказав він.

За словами Хуга, мирні жителі, які раніше жили в Широкиному, тепер проживають в Новоазовську (контрольована бойовиками територія) та Маріуполі (підконтрольна Україні територія).

"Ми бачили, як мирні жителі приходили і йшли, очевидно, подивитися на свої помешкання. Можливо, вони проводили там ніч, але це складно сказати. Що стосується громади переселенців із Широкиного, вона зараз розділена між Маріуполем і Новоазовськом, і вони намагаються підтримувати контакт один з одним", - розповів заступник голови місії ОБСЄ.

Він зазначив, що ОБСЄ працює над тим, щоб сторони отримували більше інформації про події в селищі й довіряли одне одному.

"Щоб мирні жителі змогли повернутися треба, щоб дві сторони уклали угоду. Ми знаходимося там з метою допомогти сторонам укласти такий договір. Зараз дуже мало довіри між сторонами, як ви знаєте, але наша спроба встановити камери в Широкиному повинна надати сторонам можливість отримувати більше інформації про те, що там відбувається, і, таким чином, призведе до зростання довіри", - упевнений Хуг.