Під час нападу талібів на аеропорт Кандагара загинуло 37 людей

На фоні намагання афганської влади провести мирні переговори з талібами, останні влаштували кривавий напад на аеропорт в афганському місті Кандагар

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Al Jazeera.

За останніми даними Міноборони Афганістану, під час нападу талібів на аеропорт Кандагара загинуло 37 людей і ще 35 були поранені.

Атака почалась в ніч з вівторка на середу. За кілька годин в столиці Пакистану почалася велика конференція "Серце Азії" присвячена проблемам безпеки в регіоні. Планувалося, що президент Афганістану спробує провести в Ісламабаді мирні переговори з талібами.

Саме таліби взяли на себе відповідальність за напад.

Ціллю терористів були приміщення для персоналу та військові бази в аеропорту, який використовують спільно війська Афганістану, НАТО і США.

Нападники були озброєні "калашніковими" (АК-47) та були одягнуті у військовий одяг. Спецназ відбив аеропорт у талібів до полудня середи. Усі нападники були застрелені, повідомляє афганське оборонне відомство.

Одне з питань, на які треба знайти відповідь, зазначає корепондент Al Jazeera у Кабулі, це те, як терористам вдалося отримати доступ на найбільш гарно укріплену та захищену територію по всій країні.