Порошенко дав добро на створенння Нацагентства з розшуку грошей корупціонерів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про створення Національного агентства з питань розшуку активів, отриманих від корупційних та інших злочинів

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка, передає Еспресо.TV

Законом передбачено механізм розшуку активів, які підлягають арешту, їх повернення та управління заарештованими активами, а також визначення правових основ організації та діяльності окремого незалежного органу, відповідального за здійснення такої діяльності.

Основними завданнями Національного агентства, зокрема, проведення аналізу статистичних даних, результатів досліджень та іншої інформації щодо виявлення, розшуку та управління активами; здійснення заходів по виявленню, розшуку, оцінці активів, щодо звернення слідчого, прокурора, суду (слідчого судді); ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

Також Агентство буде брати участь у забезпеченні представництва прав та інтересів України в закордонних юрисдикційних органах у справах, пов'язаних з поверненням активів, отриманих від корупційних та інших злочинів, до України.

Національне агентство повинно бути створено і почати свою роботу протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим законом.