За добу в АТО поранено 5 військових, загиблих немає

За минулу добу внаслідок бойових дій на Сході України загиблих українських військовослужбовців немає, п’ятеро бійців було поранено

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV.

На Луганському напрямку було зафіксовано один обстріл ворога - у Станиці Луганській. Противник, засівши на правому березі Сіверського Донця, здійснив кілька пострілів з протитанкового гранатомета.

Що стосується Донецького напрямку, то вчора тут ворог застосував широкий спектр озброєнь. Зокрема, на Світлодарській дузі поблизу селища Луганське відбулося два обстріли з 82-мм мінометів, бойовики також застосували БМП і здійснили постріл з ПТКР.

Аналогічна ситуація спостерігалася на північ від Горлівки - у Зайцевому та Майорську, де також зафіксовано мінометний обстріл і роботу ворожих снайперів.

Загострилася ситуація на ділянці фронту від Горлівки та Ясинуватої. Зафіксовано численні провокації окупантів у селищі Новгородське. Поблизу Верхньоторецького близько двох годин тривав потужний обстріл з танків, 120-мм мінометів та іншого, менш потужного озброєння.

Найбільш гарячою точкою у зоні АТО, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. У Пісках за добу зафіксовано 14 епізодів порушення режиму тиші, в тому числі обстріл зі 122-мм гармат і 120-мм мінометів. Аналогічна ситуація - південніше, у Красногорівці.

Також окупанти тричі застосували реактивні установки "Град", які вони ховають у селищі Старомихайлівка на лінії зіткнення. Ворожі ракети приземлилися поблизу села Зоряне Мар’їнського району. Постраждалих при цьому не було.

Порушувався режим тиші й на інших ділянках фронту - в Авдіївці, Опитному та Мар’їнці.

На Маріупольському напрямку ворожі обстріли було зафіксовано лише у селищі Широкине. Зокрема, двічі по позиціях українських військ працював снайпер. Водночас важке озброєння з боку незаконних збройних формувань не застосовувалося.

Учора в зоні АТО були зафіксовано два польоти ворожих безпілотних літальних апаратів (обидва - в Донецькій області).