Аграріям дозволять сплачувати лише 75% ПДВ, - Яценюк

Кабінет міністрів України ініціює ухвалення закону, який дозволить аграрним компаніям сплачувати до держбюджету 75% податку на додану вартість, а 25% ПДВ залишати на розвиток власного бізнесу

Про це на засіданні Ради з просування експорту заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Еспресо.TV.

Він нагадав, що в Україні йде тривала дискусія з приводу переходу всіх на загальну систему оподаткування, щоб прибрати так званий спеціальний режим оподаткування податком на додану вартість для аграрних підприємств.

"Всі повинні знаходитися в однакових умовах, тобто всі переходять на 100% сплату ПДВ і тоді всі отримують відшкодування ПДВ по своїм експортним позиціям", - пояснив прем’єр.

Він додав, що уряд усвідомлює, що це складний крок для аграрного сектору, і прямі дотації з державного бюджету буде зараз складно знайти.

"Тому ми зараз проводимо переговори і будемо пропонувати парламенту наступне рішення: 75% податку на додану вартість сплачується до державного бюджету аграрними компаніями, а 25 залишається повністю в розпорядженні аграрних компаній на розвиток власного бізнесу і на підтримку, фактично, аграрного сектору", - розповів Яценюк.