Іванчук про звинувачення Саакашвілі: Той, хто говорить брехню, нехай за неї відповідає

Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук вважає звинувачення голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі в корупції брехнею та спрямованими на дискредитацію оточення прем'єр-міністра і самого Арсенія Яценюка

Свою думку він висловив у програмі "Про політику" з Сергієм Щербиною та Дариною Бережньовою на Еспресо.TV.

"Мені такі речі нагадують дурдом. Коли людина просто вигадує звинувачення, котрі в публічному просторі спростовані...Я вважаю, що це йде дискредитаційна кампанія, яка спрямована на оточення прем'єр-міністра. Тому що дуже простий ситуативний ряд: Іванчук дійсно давній товариш Арсенія Петровича Яценюка. Якщо мене звинуватити в якійсь корупції, облити брудом - це абсолютно лягає одразу на прем'єр-міністра. Тому я вигідна мішень", - каже Андрій Іванчук.

За словами народного депутату, йому немає що приховувати.

"Але я хотів би, щоб перед тим, як мене звинувачувати, мене хоча б запитали. Жоден журналіст не звернувся до мене, коли писали ці брудні, замовні статті. Ніхто мене не викликає на якусь публічну дискусію. Нема жодного доказу", - стверджує парламентарій.

Ведучий, згадуючи факт тісних стосунків Саакашвілі та Петра Порошенка, запитав про замовника дискредитаційної кампанії.

"Фракція "Народного фронту" - не вороги з БПП. Всім хочеться нас розсварити. Тут треба говорити про конкретну людину і той, хто говорить брехню, нехай за неї відповідає. Тому що така безкарність і безвідповідальність призведе до хаосу", - заявив Андрій Іванчук.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі нещодавно заявив, що втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять не менше 5 млрд доларів. Серед головних корупціонерів він назвав, зокрема, Іванчука.