https://static.espreso.tv/uploads/article/236851/imagesim578x383-зло.gif", "width": 960, "height": 560 }, "description": "Поліція затримала чоловіка та жінку, які грабували та вбивали одиноких пенсіонерів у Черкаській та інших областях країни" }

На Черкащині затримали серійних убивць пенсіонерів

Поліція затримала чоловіка та жінку, які грабували та вбивали одиноких пенсіонерів у Черкаській та інших областях країни

Про це Еспресо.TV повідомили у секторі комунікації ГУНП в Черкаській області.

Підозрюваних заарештовано, їм загрожує максимальне покарання.

"На початку серпня у місті Черкаси з різницею в три дні сталося два вбивства. В обох випадках жертвами нападників були літні самотні пенсіонерки. Їх зв’язали, побили та обмотали голову скотчем, від чого через брак повітря потерпілі померли. Зловмисники в цей час спокійно грабували їхні помешкання. Схожий почерк та виявлені сліди вказували, що діє одна й та сама особа або група осіб", - йдеться в повідомленні.

Опрацьовуючи матеріали справи та моніторинг схожих кримінальних правопорушень по Україні, оперативники з’ясували, що схожі напади скоєно ще й у Кіровоградській області та в Канівському районі. В обох цих випадках потерпілі літні жінки за сімдесят вижили. Вони і надали слідству детальний опис підозрюваних та схему, за якою вони діяли.

Як розповіли потерпілі, напад на них вчинили двоє осіб: жінка близько тридцяти років слов’янської зовнішності і чоловік близько 25 років ромської національності. До помешкання жертв першою заходила жінка, яка представлялась працівником пенсійного фонду. Переконавшись, що жертва в будинку сама, кликала спільника, який чекав біля входу. 

Наразі слідством встановлено, що підозрювані вчинили п’ять нападів на пенсіонерів у Черкаській, Кіровоградській та Київській областях. Двом з п’яти потерпілих вдалося вижити.

"Зловмисників заарештовано, їм оголошено про підозру у вчинені злочинів передбачених пунктами 6, 12, 13 частиною 2 статті 115, частина 3 статті 186 (Умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство, а також грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, поєднаний з проникненням в житло) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.