На Донеччині суд поновив на посаді міліціонера, який озброював бойовиків

У Донецькій області судді відновлюють на посаді міліціонера, звільненого за підозрою у співпраці з терористами

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає Еспресо.TV.

"У серпні 2014 року один з колишніх керівників Дружківського МВ, підполковник міліції, був звільнений за дискредитацію. Він підозрювався у співпраці з терористами. У липні 2014 року допомагав коменданту "народного ополчення Донбасу" незаконно вилучати рушниці у місцевих власників зброї для подальшого озброєння "ополченців" рейкової "ДНР", - написав Аброськін.

За його словами, звільнений звернувся у Запорізький окружний адміністративний суд з вимогою скасувати накази МВС, поновити його на посаді та відшкодувати середнє грошове забезпечення за час "вимушеного прогулу" (92 тисячі гривень).

"Після звільнення зрадник скористався правом піти на "заслужений" відпочинок і оформив пенсію. Поки тривав судовий процес, "незаконнозвільнений" встиг отримати близько 80 тисяч гривень пенсійних виплат", - зазначив глава поліції Донеччини.

Він повідомив, що суд поновив на посаді міліціонера-зрадника.

"Співчуваючі судді приймають рішення поновити його на посаді і виносять рішення компенсувати йому в повному обсязі грошове забезпечення за час вимушеного прогулу. Разом суддівська гуманність коштувала платникам податків 172 тисячі гривень", - наголосив Аброськін.

Він додав, що в листопаді Міністерство внутрішніх справ України через Запорізький окружний адміністративний суд звернулося до Дніпропетровського апеляційного суду з апеляційною скаргою.

"Подібні суддівські рішення краще всього пояснює Марк Твен "Чому ваші судді не вішають вбивць? Тому що бояться, як би приятелі засудженого не пустили їм кулю в спину, - та так воно і буває. Ось чому вони завжди виправдовують вбивцю", - резюмував глава поліції Донеччини.