Під час штурму квартири на Оболоні СБУ затримала російських диверсантів

Під час спецоперації, проведеної ввечері 9 грудня у Києві співробітниками Служби безпеки України, було затримано, зокрема, двох громадян Росії

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає Еспресо.TV.

"Пізно ввечері 9 грудня 2015 року в результаті проведеної Службою безпеки спецоперації припинено діяльність диверсійно-розвідувальної групи, яка діяла у низці міст України, у тому числі в Києві. Затримано двох громадян Російської Федерації та трьох громадян України", - написала Гітлянська.

За її словами, ще один із членів диверсійно-розвідувальної групи чинив опір із застосуванням автоматичної зброї, поранивши при цьому двох співробітників спецпідрозділу "Альфа", і був знешкоджений.

"Стан одного із поранених критичний, у ці хвилини лікарі борються за його життя. Під вогнем співробітники "Альфи" спочатку евакуювали з помешкання, де переховувався диверсант, господарів квартири та їх семирічну дитину, і лише потім завершили штурм озброєного злочинця", - зазначила речниця СБУ.

Вона додала, що огляд місць події триває, однак лише в одній з адрес у Києві вже вилучено вісім споряджених саморобних вибухових пристроїв, 4 кг тротилу, автоматичну зброю, понад 40 гранат та близько 2 тисяч патронів, а також компоненти вибухових пристроїв та засобів ураження.

Фото: Facebook Олени Гітлянської